31 januari 2022

Februari - med traditioner

 

Februari är kanske min favoritmånad beträffande mat. I februari är det favoriträtter som soppa på lake och då och då goda blinier som gäller hemma hos oss varvat med fastlagsbullar och Runebergstårtor. Kanske en ärtsoppa efter en utedag eller en god köttsoppa. En månad det är enkelt att hitta på vad man ska äta. En bra soppmånad och en bra månad för att baka. Kanske baka karelska piroger till soppan? Nu är också inhemska rotsaker bra att använda fram om utlänska grönsaker. Enklaste rätten är att bara plocka fram lite olika rotsaker och skära snitt i dem på "hasselbacksvis". Lite olja och salt, vitlök och timjan och in i ugnen med dem. Servera med en rökt fisk eller med en god varm ost (typ Ruska, halloumi eller en getost). Broccoli och blomkål rostad i ugnen är också så gott. För att inte tala om rödbetor och palsternackor. Ringla lite flytande honung och nötter över och servera med t.ex korngryn eller quinoa. Förra höstens svamp hittas ännu i frysen, av svampen gör man förstås en krämig god risotto.

Vad äter ni i februari?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar