6 december 2022

Goda fiskpinnar med smak av chili, ingefära och lime



Pankopanerade fiskpinnar (4 pers)

Fisk (här blev det forell) beräkna kring 150-200g/port.
2 st medelstora batater och 5-6 ugnspotatis, 
1/2 chili, 1 liten bit ingefära (alt 1 tsk mald), 2 nypor salt, saften av en halv lime, ett ägg, 1-2 dl maizena, 1-2 dl panko. Olja till fritering.

Börja med att skära batat och potatis i klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla olja och strö lite salt över och sen i ugnen kring 30-35 minuter 200 grader.

Skär fisken i strimlor. Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg uppvispat ägg i en, majzena i den andra och pankoströ i den tredje. I ägget rör man ner salt, saften av 1/2 lime och fintskuren chili. Doppa fiskstrimlorna i maizena sedan i ägget och sist i pankon. Hetta upp rätt rikligt med olja stekpanna när oljan är het lägg i fisken och stek fiskpinnarna krispiga

Avokadoröra

En avokado, en burk gräddfil,  (nån sked majonnäs men kan även lämnas bort) lite citronsaft, några matskedar fint skuren koriander, en nypa salt, en nypa socker, fintskuen chili. 
Mosa avokadon med gaffel och rör ner de andra ingredienserna. Låt stå i kylskåp medan det andra blir klart.

(Inga  bilder här men en "reel" hittas på instagram @moasmirakel)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar