7 december 2022

Svampstroganoff och en varm chili

 

Svampstroganoff



Skrev tidigare att jag skulle plocka en bok ur kokbokshyllan för att ha som "inspiration" i december  de dagar då fantasin tryter och då vi inte äter julmat. Boken för december blev Jamie Olivers "Veg".

Hittills har det blivit två goda "Jamiemiddagar".

Svampstroganoff (2 port)

Små ändringar: Jag gjorde den med enbart färska champinjoner och bytte ut syltlök mot salladslök.

Du behöver:

400g blandsvamp

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

2 st cocktailgurkor

syltlök

bladpersilja, fyra kvistar

1 tsk kapris

1/2 dl wisky

rökt paprikapulver

80 g creme fraiche

Koka ris till.

I korta drag gjorde jag så här: Fräste svampen i torr panna, Lade med rödlöken, fräste ca. 5 minuter. Lade till en skvätt olja, vitlök, lök, gurka,  och kapris. Efter en stund i med wiskyn och flambera (var försiktig och stäng fläkten!) tillsätt sen ännu paprikapulvret, creme fraichen och persiljan. Rör om och tillsätt ev lite vatten. Salta och peppra.

Riktigt gott att kombinera gurka och
kapris med svampen!

Den andra rätten blev en rätt vi ätit ett flertal gånger förut. Amazing veggie chilli. Den är nämligen väldigt god! Den heta chilibönsåsen, riset, tortillorna och salsan med smaker som passar så bra tillsammans. Skriver inte ner receptet här då den lätt hittas på nätet om ni googlar Jamie Oliver, Amazing veggie chilli.

Ibland är det bra att inspireras av andra även om jag har mycket svårt att exakt följa andras recept;)

(Ps. Nyhet! Moasmirakel finns nu även på instagram, där mer bilder och ibland nån film.)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar