6 juli 2023

Persiljepesto med cashewnötter och pumpafrön


Sommarmat - gårdagens middag.

Ett tag sen vi var och handlade så man tar vad man ännu hittar ur kyl och förråd och något ur trädgårdsland. Det fick bli spagetti med pesto och champinjoner på burk med skivad zuccini. En god "pasta med pesto" är bra "hålla hungern borta mat". 

Persiljepesto (2 pers):

En stor näve blandade nötter och frön

(cashewnötter och  pumpafrön denna gång).

1 dl finhackad persilja

1/2 dl finriven parmesanost

salt, peppar, citronsaft

god olivolja ca 1 dl

Kör slät i mixer, avsmaka. Behövs mer sälta eller kanske citron?

Under tiden kokas spagettin. Champinjonerna och zuccinin steks upp och kryddas med vitlök, chiliflakes och en msk sojasås.


Efter senaste ihållande regn finns hopp om kantareller snart. Men fram till dess får champinjonerna duga. Blåbären mognar nu också dag för dag. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar