Vintern är på antågande. Den första snön har redan pudrat marken. Veckorna går fort.
Ur mitt perspektiv har det varit en matglad höst. Både på jobbet och privat. Hunnit med flera skördefester, plockat svamp i massor (bästa svampåret på länge!) På jobbet drar jag måltidspedagogik på sidan om kockandet och njuter av barns tindrande ögon då de får känna sig delaktiga. Då de får visa vad de kan.
Hemma blir det enkel men god mat om kvällarna. Risotto, pastarätter, soppor... och ibland dyker experimentlustan fram och man försöker skapa nåt helt nytt. Kan här rekommendera lyx i vardagen cremé brulee smaksatt med rosenkvitten! Ja ibland behöver man efterrätter.
Några veckor i september var det ändå ett undantag då det kommer till matglädje. Då inte mat smakade alls. Drabbades sent omsider av covid och gick som i dimma ett tag, men tack och lov övergående. I det stora hela en matglad höst.
Kan du njuta av mat och måltid i vardagen?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar