28 januari 2024

Fine dining hemma


Rödbeta med creme av Västerbottenost
(Rödbeta på örtolja, ostcreme, krutonger, picklad lök, flagor av Västerbottenost, örter som garnityr (vi hade bara dragon, enligt receptet ännu körvel och blaspersilja) En riktigt läcker inledning på middagen.

 
Eftersom julen svepte förbi i aptitlöshetens tecken med influensa i huset hade vi tänk gå ut och äta gott nån  kväll i januari istället. Men sen tänkte vi om. Fine dining hemma med förenade krafter.

Vad det blev:

Rödbeta med västerbottencreme (enligt Hanahomens Restaurang Plats recept).

Små boveteplättar med rom, lök och smetana

Regnbågslax i vittvinsås smaksatt med timjan (...och toppad med en rest av västerbotten ostcremen)

Till fisken en rotsakspytt med; morot, batat, selleri, kålrot och persiljerot och örter.

Slutligen en muffins med smak av Runebergstårta då den innehöll både bittermandel och skorpsmulor. Den hade även syrlig rosenkvittensylt i sig. Vaniljglass och hallon till den.

Mycket råvaror och lång uppköpslista men ser man till middagens kostnader blev det ändå rejält mycket billigare än att gå på restaurang... och det bästa av allt, det finns  rester kvar till idag! Dessutom roligt att kocka tillsammans!

Tror det får bli rotsakspytt och en god rödbetssallad  till korven. Snabbmat idag, dagen då vi också har presidentval här i landet.

(Fler bilder från middagen läggs upp på moasmirakel, instagram)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar