29 mars 2024

Gastro, Vår och Påsk

Marsmånad börjar närma sig sitt slut. Det har varit en helt ok månad. Solen tittar fram då och då och ger hopp om att vi går mot sommar i år igen trots man nästan började tvivla... 

Nu är till och med den frusna komposten ett minne blott och temperaturen i den är  mellan 40-50 grader C! Trädgårdsfix kan smått påbörjas nu när marken börjar tina upp.  Sallad, örter, potatis och zuccini finns med på listan i år och förstås blommor för fjärilar och andra pollinerare.

I mars hann jag iväg till Gastro-24. 
Lyssnade på några framföranden
och smakade på en hel del nya produkter.
Trevligt att ibland komma
ut från sitt eget kök👍


I mars valdes också Årets restaurang av Gastronomiska sällskapet i Finland. Det blev Restaurang Vår i Borgå.

Påsken är här. Skönt att kunna varva ner några dagar. Förra året var vi i Spanien kring påsk och vandrade omkring i Pyreneerna. I år stannar vi hemma. 

Tips i matväg nu i påsk: Rosmarincrepes med lammfärs. Så gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar