4 oktober 2024

Paj med tranbär och smetana

Marknad i stan och jag kom hem med fina tranbär. Veckoslutskakan fick därmed bli en tranbärspaj. Saknade gräddfil men råkade ha en burk smetana i kylen 

Botten:

100 mjukt smör

1 dl socker (jag hade rörsocker)

1 ägg

2 dl vetemjöl

1tsk bakpulver (kan lämnas bort, men ville ha en något mer porösare botten)

Vispa smör och socker fluffigt, rör ner övriga ingredienser. Lägg i en pajform. Lägg bottnen i ugnen (200 grader) en liten stund (5-6 min) medan du rör ihop en burk smetana (120g), ca 2dl tranbär, några msk socker, 1 tsk vaniljsocker. Ta ut bottnen och häll över tranbärssmeten. Ställ formen tillbaks i ugnen och grädda ytterligare 20-25 min.

En paj med godaste oktobersmak!

Ps. Pajen blir rätt så syrlig så vill man ha mer sötma kombinera då med kinuskisås vid servering (eller använd lite mer socker).

Bild hittas på instagram, moasmirakel



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar