26 november 2024

Gräddfil i paj bottnen


Hittade en gräddfil i kylen vars bäst före datum gått ut för nån dag sedan. Bäst att använda bort den. Lite ostkanter, grädde, ägg, cocktailtomater och några skivor påläggsskinka fanns också hemma. I frysen djupfryst spenat.

Det blev en paj med en lite annorlunda botten än vanligt.

Bottnen:

2 dl gräddfil

2 1/2 dl speltmjöl (eller ta vanligt vetemjöl)

1 nypa salt

1 tsk bakpulver

1 ägg

Rör om ingredienserna till en lös smet. Smörj en pajform och häll smeten i formen. Förgrädda 8 minuter 200 C och gör under tiden fyllningen.

Fyllningen kan vara sånt ni råkar ha hemma.

Här blev det en mix av grädde, en halv burk creme fraice, två ägg, skinka, spenat, tomat, riven ost, svartpeppar.

Ca trettio minuter till i ugnen och ut kommer en riktigt god paj (med en botten som mer påminner om ugnspannkaka än "vanlig" pajbotten).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar