Lycka... är att laga mat med fina råvaror! Dubbellycka när tonårssonen som, när han svalt sitt sista tranbär, utbrister: -"Mamma, idag har du överträffat din egen mor!"=)=). Måste tilläggas att min mamma lagar GOD mat! Så det var ett beröm som värmde. Idag har vi ätit lake men här är vår senaste "trerätters" med nordiska smaker:
Förrätt: Soppa på skogsvamp, toppad med bacon och gräslök
Varmrätt: Lamminnerfilé, råstekt palsternacka och potatis (i tunna skivor), äppelklyftor och rödlök och lite örtpesto (med bl.a solrosfrön och persilja)
Efterrätt: Frusna tranbär med het tjinuski.
(Ps.Råstekt palsternacka rekommenderas!)
En klassiker: Frusna Tranbär med het tjinuski
Tjinuskin: 2 dl grädde, 100g fintsocker, 1/2 dl sirap, en bit av en vaniljstång. 30 g smör. Koka alla
ingredienserna (utom smöret) under omrörning, tills den tjocknar. Lyft upp vaniljstången, rör ner smöret.