"Soppa på ditt och datt"
Man tager vad man haver och lagar en puresoppa på det. Här blev det morot-palsternacka-batat-lök och potatis. En liten skvätt grädde. Peppar och salt. En liten skvätt saffransolja...
Spelt- och korngröt med mjölk och blåbär
Gröt (spelt- och kornflingor) med blåbär samt knäckebröd med ost, äppel och pepparrotsyoghurt. Gröten kokas upp i "grötkastrull" (med vattenbad) och får badda under lock, sköter sig själv medan man t.ex är ute och tar en nypa frisk luft.
Plättar med saltigt tilltugg
-"Jaha vad ska vi äta till lunch idag då?"
Svaret kommer blixtsnabbt:
-"Plättar!"
Och då blev det plättar. Stekta av initiativtagaren. Kylskåpsinventering och vi hittade lite uppskärning (kallrökt ren) och en rödlök, en burk färskost och ärtskott. Det blev en riktigt lyxig lunch det...och så en plättrulle med sylt emellan till efterrätt. Lätt som en plätt att bli mätt;)!
Det var några exempel på våra sportlovsluncher, middagarna den gångna veckan har mest blivit "vanlig husmanskost" med undantag av Tallinnresan. Idag hade vi egentligen tänkt äta uppvärmd ärtsoppa ute på torpet men det blev inget av det...skjuts upp till en soligare dag.
Det var några exempel på våra sportlovsluncher, middagarna den gångna veckan har mest blivit "vanlig husmanskost" med undantag av Tallinnresan. Idag hade vi egentligen tänkt äta uppvärmd ärtsoppa ute på torpet men det blev inget av det...skjuts upp till en soligare dag.