Trerätters på restaurang Lofoten vid Aker Brygge för drygt en vecka sedan. Hovmästaren rekommenderade tonfisk som förrätt, Marulk som varmrätt och en läcker kombination av chokladmousse och glass till efterrätt. Underbart gott alltsammans! Speciellt Marulken på bönbädd var så otroligt god! Betjäningen löpte med vänlig proffsig personal. Rekommenderas!
6 november 2011
5 november 2011
Oslo del 1 - Geitmyra och Smakens uke
Några inslag om vår resa till Oslo kommer att dyka upp här den närmaste tiden. Det var en fin resa! Jag reste till Oslo med en väninna och hennes son. Vi har faktiskt inte kännt varandra mer än drygt ett år och jag har bloggen/ vårt gemensamma intresse för Sapere att tacka för att jag kom i kontakt med henne! I Oslo träffade vi en annan gemensam matbloggare/vän med fru och vår ursprungliga plan var att resa till Grythyttan med dem via Oslo. Planerna ändrades i sista stund och det blev fyra dagar Oslo istället för vår trio. Resans absoluta höjdpunkt var när vi under två dagars tid bekantade oss med det nyöppnade Geitmyra matkulturcentrum för barn. Ett koncept som verkligen är värt att lyftas fram! I min blogg i länklistan till höger finns adressen till deras hemsida. Barn och mat och måltidsglädje är en investering i folkhälsa. Jag har själv ännu aldrig mött ett barn som inte skulle gilla att laga mat om de bara fick möjligheten. Få pyssla i köket och skapa sin egen måltid. Det är kvalitetstid!
En annan dag på vår resa satt vi på ett café och fick en pratstund med projektledaren Aud Marit Eriksen från Opplysningskontorenet i Landtbruket. De är arrangörer för "Smakens uke". Några dagar efter att vi talat med henne körde ett storevangemang igång i Trondheim då över 400 elever fick syssla med sinnesträning.
3 november 2011
Fotboll i påsen? / Sapere
Veckans Saperegrönsak var stor och rund. "Hemliga påsen" mycket tung. Kände man efter med handen var den slät, lite kall. En fotboll? Barnen funderade, någon gissade rätt.
Det var en vitkål.
Barnen smakade sedan på kålbitar, ville ha mer. De smaskade i sig dem som om det vore godis.
Vad vi hade till lunch den dagen?
- Kållåda med rårörda lingon.
Så smakar kålen när den är tillredd!
1 november 2011
Pestosik och Pepparkakan
I kväll har vi ätit sik. Sik fiskad i närvattnen. Gned in lite pesto på fileérna. Klämde en halv citron och pressade lite vitlök över i stekningens slutskede. Lite vitpeppar, inget salt då peston hade sälta. Ostpotatis till och ännu ett mörkt bröd med tomatskivor. Nordiska smaker...igen - de är bäst!
...och så kom tidningen från tryckeriet! Vi höll tidtabellen bra! Ska säljas innan jul till förmån för
dagiset jag jobbar på.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)