4 april 2012

Kråkbär& brie



Årets bär i Finland, utsett av "Arktiska aromer", är kråkbäret. Prövade kombinationen kråkbärsylt och brie. Rekommenderas!
Vi har så otroligt fina bär i norden som vi borde lära oss att uppskatta ännu mer.

Läs mer om kråkbäret.


Här föresten en bra länk om man vill hitta återförsäljare av inhemska/ekologiska råvaror (Finland).


1 april 2012

La Belle Époque

...på Villes och Alberts tid. D.v.s Ville Vallgren och Albert Edelfeldt. Tittade in på utställningen som har öppet sista veckan, den har pågått ända sedan sommaren men av någon anledning går jag ofta på utställningar precis innan de ska stänga. Har inte hunnit på Carl Larsson utsällningen på Ateneum ännu, det blir säkert också sista veckan;). 


Innan dess påskbasar på jobbet med sopplunch, lika trevligt som alltid.


30 mars 2012

Kökshjältar / Boktips!

"Bokens titel ”Kökshjältar” är en hyllning till alla de kvinnor och män står i köken och lagar god mat till en massa barn. "

Bläddrar i nyutkomna boken Kökshjältar av Karolina Sparring och Jens Linder. Böcker om  à la cartekockar (eller böcker skrivna av dem) utkommer titt som tätt mer sällan hittar man böcker om/av kockar inom offentlig måltid. Det här är en bok om oss som kockar i barnens värld. I och med Karolina själv är förskolekock vet hon vad hon talar om och vill med boken förmedla stämningen som finns i förskoleköket. Vi ska vara yrkestolta! Boken har en massa fina recept men också andra matnyttiga avsnitt som berättar om hur vi borde förhålla oss till mat&barn. Gillar mycket avsnittet om kocken Camilla som är en ivrig användare av "muurikka" och lagar mat utomhus flera dagar i veckan.

Titel: Kökshjältar
Författare: Karolina Sparring och Jens Linder
Foto: Karin Alfredsson och Jeanette Andesson
Utgivningsår: 2012
Utgiven av Måltidsakademins Förlag i Grythyttan Ab i sammarbete med Allebarnsrätten