16 april 2012

Matjessill med rosépeppar




2 st matjessillfileér (150g)
1 burk creme fraiche (120g)
några msk dill 
några msk vårlök
en nypa vitpeppar
några nypor rosépeppar

Skär filéerna i 1 cm bitar. Blanda finskuren vårlök, dill och peppar med creme fraiche. Rör ner sillbitarna. Låt stå  och dra i kylskåp minst några timmar innan servering. .

-gott till potatis eller på rågbröd eller på ett buffébord.


15 april 2012

Kinagubbar i april/ Trerätters


Köpte frystorkade jordgubbar i väntan på färska. Kollade inte så noga utan tog dem i farten på väg till kassan.
Hemma lusläste jag det finstilta. De verkade helt o.k. Helt tillsattsfria men oj så låååångresta de var. Ända från Kina. Men frystorkade bär är ganska skoj ändå att lägga i maten, kanske jag hittar kortrestare nästa gång. Lägger man dem i sallad så lägg dem  då strax innan det ska ätas så hålls de ännu krispiga.

Så här blev vår trerätters med  långväga jordgubbar:

Förrätt Ruccolasallad med sparris och frystorkade jordgubbar och ost (denna gång en nyhet i ostväg: Valios Alppi kreivi)
Varmrätt Potatisratäng med palsternacka, morot, vårlök och rökt ren (potatis:Van Gogh)
Efterrätt Chokladglass (köpt)...med  samma frystorkade kinagubbar






(Frystorkade jordgubbar visade sig även vara en delikatess för våra kaniner ).

13 april 2012

Mudcake och tranbärssorbet

kombinationer...


En bit mudcake, en klick tranbärssorbet = gott.

En italienare i köket

Han är snabb, effektiv, noggrann,
och alldeles fenomenal på att diska!

...vad kan man mer begära?

Fick ny diskmaskin=)!