Ätit och njutit i dagarna många. Aldrig smakar något så gott som där!
Må det sedan vara stekta abborrar eller en enkel soppa. Eller ett hopplock på vad som råkar finnas. Som detta:
Pasta with green and red pesto
(Den gröna "heimlaga", den röda "köpis")
Koka spagetti (mörk förstås)
blanda ihop:
massor med persilja
någon skvätt citron
salt
peppar
bästa olivoljan
hackade hasselnötter
en liten gnutta vitlök
parmesan
(allt ska vara "grovt", inte för fint och sammetslent")
Sedan öppnar man locket till andra peston, en köpt, som i detta fall råkade vara en god ekologisk rosso, den är finare i konsistensen men det är bra för kontrasten!
Sen behövs lite oliver, svarta kalamata med kärnor, ytterligare lite parmesan, och så en näve eller två med tomatklyftor.
Bottna en djup tallrik med spagettin, ringla över den grova gröna persiljepeston, mer spagetti och toppa med pesto rosso, oliver och extra ost och tomaterna.
Lite bröd till och ett fylligt glas rödvin
...och efter det lever man igen länge!
Må det sedan vara stekta abborrar eller en enkel soppa. Eller ett hopplock på vad som råkar finnas. Som detta:
Pasta with green and red pesto
(Den gröna "heimlaga", den röda "köpis")
Koka spagetti (mörk förstås)
blanda ihop:
massor med persilja
någon skvätt citron
salt
peppar
bästa olivoljan
hackade hasselnötter
en liten gnutta vitlök
parmesan
(allt ska vara "grovt", inte för fint och sammetslent")
Sedan öppnar man locket till andra peston, en köpt, som i detta fall råkade vara en god ekologisk rosso, den är finare i konsistensen men det är bra för kontrasten!
Sen behövs lite oliver, svarta kalamata med kärnor, ytterligare lite parmesan, och så en näve eller två med tomatklyftor.
Bottna en djup tallrik med spagettin, ringla över den grova gröna persiljepeston, mer spagetti och toppa med pesto rosso, oliver och extra ost och tomaterna.
Lite bröd till och ett fylligt glas rödvin
...och efter det lever man igen länge!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar