23 maj 2010

Havtornsparfait




Här kommer ett parfaitrecept recept igen. Nu med havtorn.
(lagad i en form som rymmer ca. 1 1/2 liter)

Havtornsparfait

2 1/2 dl naturell yougurt
6 äggulor
2 1/2 dl vispad grädde
1-1 1/2 dl havtornssaft (råsaft)
3-4 msk honung
1 1/2 dl fintsocker

Vispade grädden hårt. Vispade ägg tillsammans med honung och socker till skum över vattenbad. Blandade havtornsaften i yougurten. Sedan blandade jag ner äggsockerblandningen i yougurten och vände försiktigt ner den vispade grädden till slut. Hällde över i en form av plast och ställde i frysen.
Resultat: God men ganska sur (men helt i vår smak)  man kan lägga mer honung om man vill.
Dekorerade med chokladsås och kaffebönor av choklad... började rinna en aning så kanske inte så lyckat. Men gott=)


Ps. glömde visst skriva att jag kokat ihop råsaften med lite socker kvällen innan... så den var lite tjockare i konsistensen.

HÄR hittas ett recept på en liten sats äppel-havtornsparfait som blev perfekt. Hade lite mindre smaksättning... och ingen rinnande choklad. (Under etiketten "Parfait" i denna blogg hittar man mer parfaitrecept, under etiketten "Havtorn" hittas mer ideér med havtorn.) Jag använder oftas samma grundrecept men med olika smaksättning. Tycker det blir allra godast att ha med naturell youghurt. Ps. Om ni t.ex ej prövat parfait med basilka och jordgubbar har ni kvar en kulinarisk upplevelse.  Receptet med pepparkaka och olika färgers vinbär är också att rekommendera.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar