21 september 2010

Tisdagar doftar bulle


Tisdagar

är speciella, 
 de har en alldeles egen doft. 
Doften av bullar.
Bullar med kardemumma.
Med mjöl från bästa kvarnen,
och rårörsocker.
Bakade av ivriga
små barnahänder.

Inne i köket är det hett värre.
Svetten lackar och kinderna blossar. 
Jag balanserar mellan plåtarna.
Försöker skapa rum.
In med en plåt,
ut med en annan.
Det blir mycket bullar.
Så mycket att det räcker
både som efterrätt till soppan
 och att ta med hem.
Varje barn får med sig en påse,
I påsen finns ett par, kanske tre
små doftande bullar.
Bullar man kan bjuda familjen på.
Delad glädje är dubbel glädje.
 
Varje tisdag.
En återkommande rutin.
En doftande rutin.
Jag tycker om tisdagar.
För de smakar så bra 
och de doftar så gott! 
Och det känns i hela kroppen 
att man jobbat.




(Samtidigt är hela proceduren en övning i Sapere!
 Känna på degen, se resultatet, alla dofterna, smaka på...) 

1 kommentar:

Skicka en kommentar