Gunilla Lindeberg och Annika Wesslens bok är bra att ta till om man måste laga något i dietväg.
Prövade några recept från boken idag. Bovetekakor, Sandkaka och ett bröd. Men degen till brödet klickade jag istället ut i muffingsformar. (Glutenfri bröddeg skall vara mkt lös!) Lätt att lägga i frysen och bara ta fram någon enstaka vid behov. Tyckte de blev helt o.k.
Bovetekakorna blev goda och spröda
125 g mjölkfritt margarin (men jag tog smör)
1 dl råsocker
1 dl solrosfrö
2 1/2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda samman alla ingredienser, låt vila, rulla längder, skär i bitar, rulla till kulor, platta till med gaffel. 200 grader 5-8 minuter.
Gott med solrosfröna, ska pröva laga helt "vanliga kex" också någon dag med solrosfrön i!
Gott med solrosfröna, ska pröva laga helt "vanliga kex" också någon dag med solrosfrön i!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar