6 oktober 2010

Glutenfritt


 Gunilla Lindeberg och Annika Wesslens bok är bra att ta till om man måste laga något i dietväg.
Prövade några recept från boken idag. Bovetekakor, Sandkaka och ett bröd. Men degen till brödet klickade jag istället ut i muffingsformar. (Glutenfri bröddeg skall vara mkt lös!) Lätt att lägga i frysen och bara ta fram någon enstaka vid behov. Tyckte de blev helt o.k.

Bovetekakorna blev goda och spröda

125 g mjölkfritt margarin (men jag tog smör)
1 dl råsocker
1 dl solrosfrö
2 1/2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Blanda samman alla ingredienser, låt vila, rulla längder, skär i bitar, rulla till kulor, platta till med gaffel. 200 grader 5-8 minuter.

Gott med solrosfröna, ska pröva laga helt "vanliga kex" också någon dag med solrosfrön i! 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar