En god efterrätt kröner en god måltid har jag alltid tyckt. Därför lagas det ganska ofta efterrätter hemma hos oss. Att baka söta bakverk och bakelser har jag ändå inte riktigt fallenhet för (brödbak är roligare) Men jag beundrar dem som kan. Konfektyr- och konditoriproffs är ofta rena rama konstnärerna. Brukar ibland kika in i Daniel Roos blogg där han visar upp sina underverk. Nästan så man häpnar. Önskar man kunde smaka på dem, men redan som ögonfröjd är de underbara!
Här en blåbärsdessert vi åt nyligen, lättlagad men ändå lite lyxig smak:
3 dl blåbär
3 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 msk kallt kaffe
1-2 msk cointreau
(kaffet och countreau lämnas bort i barnportioner)
Bottna glasen med blåbär.
(kaffet och countreau lämnas bort i barnportioner)
Bottna glasen med blåbär.
Blanda yougurt med övriga ingredienser.
Klicka yoghurten över blåbären i glasen.
Låt stå kallt innan servering.
(ett litet krispigt kex eller något hade ännu passat bra till...)
Klicka yoghurten över blåbären i glasen.
Låt stå kallt innan servering.
(ett litet krispigt kex eller något hade ännu passat bra till...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar