4 maj 2011

Pellinge fisksoppa


Pellinge fisksoppa
600-800 g fisk
(abborre, gädda eller gös)
6-7 medelstora potatisar
en stor gul lök
5-6 kryddpepparkorn
1 tsk salt 
finskuren dill
1-2 msk vetemjöl
lite smör 
vatten

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Placera fiskbitarna ovanpå potatisen (skär fisken i mindre bitar om det är en större fisk). Tillsätt vatten så det täcker. Salta och koka upp. Skumma soppan. Lägg sedan med löken  och kryddpepparkornen. Koka tills potatisen är mjuk. Ta upp fiskbitarna. Red soppan med en blandning av  vetemjöl och smör. Tillsätt den nyskurna dillen. Soppan serveras i djup tallrik. Fisken på ett fat vid sidan om. Man dukar med sked, gaffel och kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar