6 september 2011

Måndag

...och en hel vecka framför. Med föra till skola, jobba, möten, handla mat, laga mat, städa hos kaninerna, hjälpa  med läxor, diska, tvätta, stryka, blogga;), stupa i säng... måndagar är ibland lite ångestframkallande när man vet hur mycket som ligger framför tills man äntligen är ledig för någon dag igen. Den här måndagen blev ändå ganska fin! Sonen, den yngsta kom till mitt jobb vid arbetsdagens slut. Sen gick vi på vernissage! En vän, serietecknare, som visade upp sina fina bilder. Efter det tog vi för ovanlighetens skull bussen hem, vi brukar gå. Vi bestämde oss för att kocka tillsammans. Köttbullar...och jordgubbstårta! Ja varför skulle man inte kunna äta jordgubbstårta en vanlig måndag? Måste nån fylla år för att man ska göra det? Nej! Vi kände för en tårta och då fick det bli det. Innan dess några spadtag i potatislandet. Ännu finns det lite knölar där. Vi var på tumanhand hela långa kvällen. Maken på jobb och ynglingen hos kompis. Kokade potatis, rullade köttbullar, bakade tårta, åt och njöt. Och storebror dök såsmåningom upp. Inte ens läxor blev gjorda den här kvällen...ty...skolväskan hade åkt till huvudstaden i misstag då  pappa kört pojke till mammas jobb och pojke glömt väska i bilen. Men i morgon tidig väcknig för då ska läxor lagas i ottan...go natt.

2 kommentarer:

majmamma sa...

Låter som en härlig dag, då man gör bara roliga saker! Jag tycker också att man bra kan baka och äta jordgubbstårta utan att behöva fira något. Idag skall det bli en chokladtårta här och ett glas Fresita skumvin när barnen lagt sig, bara för att det känns så :) Tyvärr har jag inte mina små kockar hemma, men de ska nog få smaka av kakan senare.

Veckorna bara flyger iväg, antingen är det måndag eller fredag, men dagarna där mittemellan har jag ingen aning om... Men som du säger, måndagen är nog den stressigaste, innan man kommer igång igen efter sköna veckoslut som hos oss betyder att hela familjen är tillsammans.

Ha det bra!

Monica sa...

...och tisdagen var enkel då kvarblivna köttbullar& potis fick bli pyttipanna. Och jordgubbstårta fanns kvar=). Chokladtårta och skumvin låter inte heller illa precis...

Skicka en kommentar