Här några ihopsamlade bilder på "nordiska mer eller mindre innovativa rätter" som jag lagat under det senaste året. Jag har inte prövat dem som en menyhelhet, men gillar att fundera ut menyer och just de här tillsammans skulle bli väldigt nordiskt. När man planerar menyer borde man förstås också veta vad som bör drickas till respektive rätt. Det är ett område, trots några vinkurser, som jag inte är så vidare insatt i. Här kommer bara förslag på maträtterna alltså:
Mat, serier och annats specialkomponerade nordiska meny:
Förrätt: Konjaksgravad mört på surskorpa (Ja vi ska äta mer vitfisk!)
Varmrätt: Biff Finlandia (som med fördel skulle lagas på älgkött (på bilden lammfärs) kryddat med te.x ramslök. Till biffen/ /biffarna skulle serveras rödbets-rova med en nässelpesto, den på bilden har dock mandelfyllning. men nässlor skulle vara mer nordiskt. Varmrätten kan även bytas ut mot klassiska Wallenbergare.
Eftterrätt: Brödost på getmjölk med en granskottsirap och blåbär... eller skulle chokladkakan med nypon och rosmarin kanske avsluta det hela?
Eftterrätt: Brödost på getmjölk med en granskottsirap och blåbär... eller skulle chokladkakan med nypon och rosmarin kanske avsluta det hela?
Konjaksgravad mört
som förrätt
som förrätt
Biff Finlandia skulle
serveras tillsammans med...
rödbetsrovan
Och så osten med
goda granskottsirapen...
alternativt...
2 kommentarer:
Vi kommer som sagt när som helst och hälsar på!
=). Men inte nu för skogen kallar... har inte plockat svamp på två veckor så jag antar att skogen svämmar över med svamp efter allt regn som kommit.
Skicka en kommentar