Detta är det finaste jag vet om i matväg. Fick veta att Harriet S har varit i Oslo och fått uppgiften att vara projektledare för barn mat och hälsa inom Ny Nordisk Mat, hoppas att hon fått stifta bekantskapen med Geitmyra. Ps, Norska Staten kommer att bidra med ytterligare några mill i och med att de är ordförandeland för NNM II 2012, mat hälsa och livskvalitet är deras huvudtema. Och så kan jag avslöja för dig att man också bland ledande Gastronomer i världssammanhang nu talar om den Nordiska innovationen på matfronten generellt och speciellt Fransmännen är mer än avundsjuka på oss och vårt nordiska kök. =) =) (synd bara att vi nordbor själva har varit så länge bländade av det nordiska ljuset att vi inte sett potentialen i våra nordiska sammanhang då det gäller maten, förren nu på senare år. Nu bereds det Nordiska köket första plats på alla internationella arenor både i det privata som det offentliga, bland unga och vuxna. Och inte nog med det, det senaste tillskottet i måltidssammanhang är ju Sapere och smakskolor och bland åldringar i åldringsvården dyker det upp åtminstone här i Norge någonting som vi kallar för sannserum, sinnenas rum där man med hjälp av bland annat en måltid ger åldringarna möjligheten att kunna få återuppleva gamla goda minnen.
"Vi kan och bör hålla oss till de inhemska ingredienserna, men med den franska kokkonsten, då går det oss alltid bra" sa Ville Vallgren redan för hundra år sedan...Det är jättefint att nordiska råvaror börjar uppskattas igen. På tal om Sapere, tycker mig ha märkt att Sapere dyker upp i allt fler sammanhang nu=)=)...även här! H S blir en bra "ambassadör" inom NNM!
2 kommentarer:
Detta är det finaste jag vet om i matväg. Fick veta att Harriet S har varit i Oslo och fått uppgiften att vara projektledare för barn mat och hälsa inom Ny Nordisk Mat, hoppas att hon fått stifta bekantskapen med Geitmyra. Ps, Norska Staten kommer att bidra med ytterligare några mill i och med att de är ordförandeland för NNM II 2012, mat hälsa och livskvalitet är deras huvudtema. Och så kan jag avslöja för dig att man också bland ledande Gastronomer i världssammanhang nu talar om den Nordiska innovationen på matfronten generellt och speciellt Fransmännen är mer än avundsjuka på oss och vårt nordiska kök. =) =) (synd bara att vi nordbor själva har varit så länge bländade av det nordiska ljuset att vi inte sett potentialen i våra nordiska sammanhang då det gäller maten, förren nu på senare år. Nu bereds det Nordiska köket första plats på alla internationella arenor både i det privata som det offentliga, bland unga och vuxna. Och inte nog med det, det senaste tillskottet i måltidssammanhang är ju Sapere och smakskolor och bland åldringar i åldringsvården dyker det upp åtminstone här i Norge någonting som vi kallar för sannserum, sinnenas rum där man med hjälp av bland annat en måltid ger åldringarna
möjligheten att kunna få återuppleva gamla goda minnen.
"Vi kan och bör hålla oss till de inhemska ingredienserna, men med den franska kokkonsten, då går det oss alltid bra" sa Ville Vallgren redan för hundra år sedan...Det är jättefint att nordiska råvaror börjar uppskattas igen. På tal om Sapere, tycker mig ha märkt att Sapere dyker upp i allt fler sammanhang nu=)=)...även här! H S blir en bra "ambassadör" inom NNM!
Skicka en kommentar