15 maj 2012

Nässlor och nypon

Dagens tips: Nypon i nässelplättsmeten!  Laga en nässelplättsmet (vanlig plättsmet med en stor näve urkramade förvällda finhackade nässlor i).Tillsätt några msk nyponskalmjöl. Det blir goda lite syrliga plättar. Vetemjölet kan delvis bytas ut mot fullkornsmjöl, speltsikt eller emmer...

Nässelplättar

6 kommentarer:

Bohemian Maggie sa...

Låter gott! Men var får man tag på nyponskalmjöl?

Anna sa...

Spännande och annorlunda, kanske skulle ut o plocka lite nässlor då...

M sa...

Maggie: Har köpt nyponskalmjöl både från hälsokostaffären, Risenta 500 g ursprungsland Chile. Och ibland från Marjatila Raitaniemi 100 g påse, från Finland (bor i Finland). Den sistnämda är många gånger dyrare. Du bor i Sverige antar jag? Hör gärna av dig om du hittar någon svensk nyponmjölprodukt... skulle vara intresserad, då jag då och då ändå åker över.

Anna: Du ångrar dig inte , de är såå goda!Man kan servera dem med någon god "röra", så blir det en hel liten middag.

Anonym sa...

Oj vilken spännande kombination! Låter väldigt gott och mycket nyttigt :)

Bohemian Maggie sa...

Okej, jag ska kika in i en hälsokostaffär för det låter som en god kombination av smaker! Nej, jag bor faktiskt också i Finland, i Österbotten, men tur finns det hälsokostaffärer även här :)

M sa...

Nyponskalmjölet kan man laga mycket gott av. Kräm t.ex.(recept på påsen) eller ha med lite i bröddegen. Ska pröva på nyponglass snart=)!

Skicka en kommentar