23 juli 2012

Alexanderstårtor


Sonen, den äldre, har överaskat oss ett flertal gånger i sommar. Kanske det berott på det ganska instabila vädret då han ägnat mer tid i köket än vanligt.
- "Jag ska laga Alexandersbakelser", meddelade han en dag efter att ha suttit och bläddrat en stund i den över 100-åriga kokboken. Och tro det eller ej men innan dagen var slut hade vi de sötaste bakelser vi någonsin ätit på torpet. Om vi lagar det igen någon gång tar vi nog lite mindre mängd socker.

Två bottnar, bärgelé emellan. Vi hade blåbärssylt...



Skurna i små små bitar kunde de passa fint på 
ett cocktailparty! Här med lite pudrade blåbär
 och rosenhonung.


1 kommentar:

M sa...

ups... tog i misstag bort din kommentar Mikaela, men jag hann läsa den;). Funderade just på om man kunde ändra receptet något... havtornsgelé emellan... och havtornsglasyr...t.ex. eller tranbär. Få dem lite syrligare.

Skicka en kommentar