16 augusti 2012

Krusbär, blåbär och restaurang


I kväll blev det lite bärplock i trädgården. Sura körsbär och söta krusbär. Det blev roligare att plocka bär om man trädde upp dem på cocktailpinnar tyckte sonen så nu har vi krusbärspinnar till frukosten, ja alltså de som vi inte redan ätit upp i kväll. Körsbären hamnar kanske i nån sylt.

På dagis har det varit blåbärstema denna vecka. Blåbärsopppa  och skorpor som mellanmål blev det en dag  och rågflingegröt med mjölk och blåbär som mellanmål idag."Läpparna små utav bär äro blå"...
 - eller hur går texten i Mors lilla Olle?  Barnen har varit rätt så blåa om läpparna vid dagens slut.
En handfull nya barn att lära känna. En nykomling har jag tydligen gjort intryck på då hans mamma berättade att han hemma, efter de första dagarna på dagis, ville leka att han var Monica, kocken! Mamman skulle vara "dagistant".

Övrigt i veckan: Sommarlovets sista kväll firade vi på restaurang. Länge sedan vi senast gick ut och åt hela familjen.. Mycket lyckat val denna gång i stans "nya kvarter". En  nyöppnad restaurang baserad på lokala råvaror.

Jag åt bl.a Pellingeabborrar med Malmgårdsemmer, härliga hallon och hemlagad glass. Ett stort plus (förutom till de goda och vackra portionerna) också till väldigt fin betjäning. Proffs!

 Bistro Sinne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar