...böna.
Gröna böna.
Idag fick en grupp förskolebarn skära gröna bönor i mindre bitar. Sen hämtades de till köket där de fick ett snabbt uppkok. Avkylning följde och så packades de i påsar till frysen. I vinter när vi äter bönorna kan vi dra oss till minnes att det just var de bönorna som de fick skära. Det blir faktiskt genast "lite intressantare bönor" när man fått vara med i processen. Så låt barnen vara med!
Gröna böna.
Idag fick en grupp förskolebarn skära gröna bönor i mindre bitar. Sen hämtades de till köket där de fick ett snabbt uppkok. Avkylning följde och så packades de i påsar till frysen. I vinter när vi äter bönorna kan vi dra oss till minnes att det just var de bönorna som de fick skära. Det blir faktiskt genast "lite intressantare bönor" när man fått vara med i processen. Så låt barnen vara med!
Nedan ett tips om ni är sugna på nåt sött, gott och kaloririkt till veckoslutet...enkelt och snabblagat.
...och om här inte uppdateras på en tid så har det sin anledning. Filar på en ny blogg. Den här försvinner inte, här kommer jag fortsätta med maten, medan den nya bloggen blir min serieblogg. För ibland byter jag ut slevar och kastruller mot papper och pennor...och det är minst lika kul!
Vispa grädde. Vänd försiktigt ner grädden i chokladen. Varva med blåbär i små glas. |
...och om här inte uppdateras på en tid så har det sin anledning. Filar på en ny blogg. Den här försvinner inte, här kommer jag fortsätta med maten, medan den nya bloggen blir min serieblogg. För ibland byter jag ut slevar och kastruller mot papper och pennor...och det är minst lika kul!
Trevligt veckoslut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar