27 januari 2013

Nypon och manna

gröt3

Ät gröt - orka i vardagen! Hon har hoppat in förut här i bloggen, flickan som älskar gröt. Men nu går hon vidare i sin grötkampanj  och tipsar om gröt som delikatess. Hon vill se gröt både till vardag och fest!


Koka en nyponsaft på vatten, en bit vaniljstång och nyponskalmjöl. Plocka upp vaniljstången. Vispa ner mannagryn (1 l saft ca 1 1/2 dl manna). Koka under omrörning ca. 10 minuter. Smaka av med socker och ev. en nypa salt. Låt svalna något och vispa sedan gröten luftig med elvisp. Servera med grädde och t.ex som här med krispiga frystorkade bär. (Bären läggs på strax innan servering så de behåller sin krispighet).

Andra tips på  grötdelikatess:
Havtornsdröm,
Ris a la Malta med hjortron

(Se även fler gröttips under etiketten gröt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar