Plockade för nån dag sen fram boken Vägen till mannens hjärta - franskt kök anpassat för nordiska förhållanden som jag nyligen fyndat i ett antikvariat. Tänkte studera den närmare och kanske få några ideér till något gott till farsdagen ... men så ringde mamma och ville bjuda oss på mat, då de fått så mycket älgkött. Så bokens ideér får vänta. Idag är det farsdag och det blev en farsdag med älgköttbullar. Mammas köttbullar hittar minsann även vägen till mitt hjärta. Och så hade hon världens godaste tårta med kolasås till efterrätt. Återkommer till boken, den verkar bra...
Vägen till mannens hjärta - franskt kök anpassat för nordiska förhållanden
Författare Y.De Coppet
Förlag: Schildt
Tryckt 1926 i Tilgmanns tryckeri
Coppet har tillägnat boken Till Fru Gurli Rosenbröijer, den mest franska av finska värdinnor.
"...egentligen är matlagning inte ett yrke utan en begåvning, som fodrar lust och glädje i praktiken." Y de Coppet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar