2 februari 2014

Kaninfint, fiskaffär och persiljarotswokStorstädade hos kaninerna. De blir alltid så spralliga då man ägnar dem lite mer tid än vanligt. De börjar också städa. Drar sina kvistar kors och tvärs och jobbar på som bara den. Gräver i halmen och busar med varandra och med mig. De har det riktigt lyxigt under vintern med ett eget källarrum att skutta runt i. Har även lagt ut lite hö åt skogsharen som brukar dyka upp vid fågelmatningen om kvällarna. Vid fågelmatningen var det full rulle hela dagen. Att grannens katt sitter och lurpassar bryr de sig knappt om.
Annat: Vi har fått en fin fiskaffär i stan! Efterlängtat! Speciellt nu vintertid då vi inte fiskar själv. Senast blev det gös. Gös med örtig klyftpotatis, kokt rödbeta och en "wok" med rotpersilja, svamp (odlad siitake) och finstimlad grönkål. Till efterrätt lingonkvarg.Persiljarotswok (4 port)

2-3 små persiljarötter
en näve svamp t.ex odlad siitake
två stora nävar  finstrimlad grönkål
några msk citronsaft
en nypa salt 
lite svartpeppar

skär persiljaroten i små tärningar, fräs den mjuk i olja, tillsätt svampen efter en stund och i slutskedet ännu  finstrimlad grönkål. Salta, peppra och smaksätt med citron. Rör om. Servera till fisken. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar