Kålrabbitemat fortsätter...
"Kålrabbi-ratatouille"
olivolja
2 lökar
2 medelstora zucchini
1-2 aubergine
1-2 aubergine
2 stora kålrabbi (eller flera små)
2 röda paprikor
1-2 gröna eller gula paprikor
vitlök
1-2 tsk rosmarin
1-2 tsk timjan
(eller en blandning Herbs Provencale)
(eller en blandning Herbs Provencale)
1-2 lagerblad
ca. 1 kg färska tomater (alt.tomatkross)
salt
nån syra: en skvätt rödvin eller vinäger eller citron
(ekologiska grönsaker i mån av möjlighet)
(ekologiska grönsaker i mån av möjlighet)
Skålla först tomaterna och mixa dem fint. Hacka och fräs löken mjuk. Tillsätt kålrabbin som är skuren i tärningar. När den mjuknat något tillsätt paprikan (strimlad) och zuccinin. Häll över tomatsåsen och låt småputtra länge med kryddor och finhackad vitlök. Smaka av och balansera smaken med syra, salt och ev. sötma
Servera med t.ex kornpärlor, sallad och ett gott bröd
Ät, njut! Blir det ratatouille över, koka lite röda linser nästa dag och kombinera med ratatouillen som du stavmixar och lägg i en skvätt grädde = jättegod linssoppa som resultat.
Ät, njut! Blir det ratatouille över, koka lite röda linser nästa dag och kombinera med ratatouillen som du stavmixar och lägg i en skvätt grädde = jättegod linssoppa som resultat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar