7 augusti 2014

The Heat Is OnSvetten lackar, bastu i köket. Vad gör man? Här några tips till en drägligare arbetsplats om du jobbar i kök när det råder tropisk hetta.

1. Skaffa en fläkt. Placera kylblock framför. Byt ut kylblocken när de smält mot nya kalla.

2. Bestäm dig att inte laga ugnsrätter, och minimera spisens användning. Endast någon enstaka varmrätt, resten kall fräsch sommarmat.

3. Ta fler pauser än vanligt, det har man faktiskt rätt till om temperaturerna i köket blir olidliga. Ta pauser på svalare ställen utanför det heta köket!

4. Drick drick drick; vatten och hoppa inte över lunchen så orkar du med dagen!

5. Jobba i luftiga kläder. T-shirts modell större rekommenderas.

6. Gör som flickan jag läste om i tidningen. Hon jobbade i en allt för het saluhall och gick med jämna mellanrum och blötte sin svarta t-shirt i kallt vatten. (Svart färg så synns det inte att den är våt).

7. Dusch på jobbet? ( ja det är väl obligatoriskt). Ta en sval dusch när svetten rinner som mest (läs ovan: man får ta extra pauser om det är för hett). Ta en duschpaus och kyl ner dig med andra ord.

8. Positivt tänkande. Sucka inte över hettan, då känns den bara jobbigare!

9. Drick vatten igen och stäng ute solen med persienner, markiser, gardiner eller häng upp ett tyg där solen gassar in som mest.

10.  Om möjligt sluta något tidigare än vanligt, jobba in timmarna en svalare dag. Hoppa i sjön på vägen hem... om du råkar ha en sjö på hemvägen alltså. Annars en dusch vid hemkomsten och drick igen ettglas vatten eller två!

Det var några råd, har du fler?

Glöm inte heller att njuta av sena svala augustikvällar! När arbetsdagen är över var stolt över att du uthärdade...

ps. nu går vi snart mot svalare tider!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar