5 oktober 2014

Bland får, kor och Ålandspannkaka/ Åland del 3


Och så ännu lite bilder från  Åland...








Mera tama djur än vilda. Vi skulle kolla in naturen och fågellivet men eftersom vi hamnade mitt inne bland kossorna och fåren var det de som denna gång fastnade på min kameralins.

Här nedan ett recept på Ålandspannkaka, det finns säkert många varianter (och även med grötris) men här är ett. 

Ålandspannkaka
(ugnspannkaka)

1 l mjölk
1,5 dl mannagryn
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
50 g smör eller margarin

Sjud mannagrynen i mjölken till en gröt. Låt svalna. Vispa ägg med socker och rör ner i gröten. Tillsätt mjöl, salt och kardemumma. Smörj en ugnsform och häll i smeten. Smöret klickas över. Grädda i 200 graders ugn ca 40 min. Servera med sviskonkräm och/ eller grädde.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar