Varmrätt: Skördesoppa (palsternacka, morot, pumpa, potatis och örter) och barnens bakade bröd (inomhus)
Efterrätt: Äppelkaka (...med en klick vaniljglass , det är fest!)
I år bakade barnen skördebröd redan på onsdagen, och eftersom bröd är som godast då det precis tagits ur ugnen så de fick det då till lunchen, men vi bakade så att det även blev lite till tordagens skördesoppa (lite halvgammalt bröd piffar man lätt upp med att låta det gå via ugnen ett par minuter.)
Förrätten, skördebordet ute på gården, började byggas upp redan tidigt på morgonen. Barnen hämtade med sig något och resten bjöd köket på. Vilka fina färger det blev! Och så mycket gott att dofta, titta och smaka på! En del föräldrar som hade möjlighet kom också och firade höstfest med sagor, sång och grönsaksfrossa med oss ute på gården.
Förrätten, skördebordet ute på gården, började byggas upp redan tidigt på morgonen. Barnen hämtade med sig något och resten bjöd köket på. Vilka fina färger det blev! Och så mycket gott att dofta, titta och smaka på! En del föräldrar som hade möjlighet kom också och firade höstfest med sagor, sång och grönsaksfrossa med oss ute på gården.
Man får smaka! Rusning till grönsaker. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar