12 oktober 2014

En bärrik "polkayoghurt"/ Sapere


Förra veckan tittade vi på polkabetorna med barnen under en Saperestund.
Jag kom ihåg att jag tagit en bild på ett mellanmål som  påminner om dem till färg och form, se nedan. Yoghurt med blåbär varvad med yoghurt naturell. Brukar köpa naturell yoghurt i storförpackning, blandar 2/3 med halvtinade blåbär och lite honung eller rårörsocker (alt. banan) 1/3 får vara helt osötad naturell. Resultat: yoghurt som är betydligt mindre sötare än färdigt smaksatt och innehåller också betydligt mer bär än "de färdiga". Blåbär och lingon är de bär vi använder mest av, något som alltid ska finnas att ta till tycker jag. Av lingonen blir det t.ex lingonkvarg eller lingongröt. Blåbären passar till gröt, pannkaka och som sagt till denna yoghurt som kunde döpas till "polkayoghurt".


2 x färgglad "ögonmat" 

Polkabeta (Chioggia) - visst är den vacker!

Inkommande vecka blir det bara tre dagar jobb. Ett efterlängtat höstlov i sikte! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar