16 juni 2015

Slutspurt på jobbet, skomakarlax och dukkahpanerade hönsfileér


Sista dagarna på jobbet innan semester är alltid lite tröga. Kroppen och själen ropar efter semester men ändå är det så mycket på jobbet som ännu borde bli gjort. Barnen är få, matmängderna är mindre men trots det en hel del  kvar att fixa innan man kan stänga om sig och pusta ut.
Sen kommer den, den eferlängtade semestern! På midsommarbordet åtminstone Skomakarlax och nypotatis...och jordgubbar och... ja får se vad det blir i år. Har inte hunnit tänka så långt än. Måste ta en dag i gången.
Har planer på att investera i en ny kamera. Har inte haft en egen sen min gick sönder före jul. Har kunnat låna makens förstås, men den finns inte alltid till hands. Nu t.ex är den på resande fot med maken. Därav inga bilder. Ja annars hade jag t.ex kunnat fotografera den goda salladen jag och pojkarna åt ikväll med "dukkahpanerade hönsfileér". Dukkah är en kryddblandning vanlig i Egypten innehållande: rostade mandlar, rostade sesamfrön, fänkål, koriander, spiskummin, rökt paprika, socker och salt. Finns att köpa i specialaffärer men också enkelt att blanda ihop själv.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar