30 augusti 2015

Forneldar, flyttfåglar och havtornsmascarpone





Sista lördagen i augusti och "forneldarnas kväll". Middag på torpet, en släkttradition. Det blev mycket fisk i olika form och annat smått och gott från trädgårdstäppan. Bl.a fylld zuccini med en fyllning av lök, paprika,kantareller och bladpersilja, gratinerade med ost. Flyttfåglarna har börjat flytta söderut. Både tranor och vitkindade gäss sågs i flera omgångar. 



Idag fick bär avrunda måltiden. Bär med en mascarponekräm smaksatt med havtornssaft. 

Havtornsmascarpone

1 del vispad grädde
1 del mascarponeost
florsocker
havtornssaft

Grädden och osten rörs ihop till en fluffig jämn kräm och smaksätts med några msk havtornssaft och lite florsocker. Låt stå i kylen en stund och servera krämen sedan med valfria bär. (Vi hade röda vinbär, krusbär, havtorn, och björnbär) Enkelt men lyxigt god smak!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar