31 januari 2016

Gäddsallad med nordiska bär




Frysinventerade och hittade en gädda i frysen. Det var visst höstens sista fångst som hamnat där. En ganska liten en men lagom som lunch till fyra. 

Stekte den i ugnen med salt, rödlök och vitpeppar som smaksättning. Kokade gröna bönor och letade fram diverse bär från höstens små "experiment". Babyspenat och citron hade vi också hemma.

Gädda i ugn.
(smaksätt med salt, peppar och lök)

200 g gröna bönor (kokas)
50 g färsk spenat
solrosfrön rostade
blåbär torkade (sötma)
havtorn torkade (syrlighet)
rönnbär saltade (beskt och salt)
lite olja
citron
en klick creme fraicé

Blev en fräsch sallad med alla grundsmaker och gäddan smakade sommar enligt sonen. Kanske för att vi oftas äter gädda om sommaren på landet. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar