20 mars 2016

Gastro Helsinki 2016/ del 1 - Årets kock


Var på ett finskspråkigt seminarium i fredags som hette: "Puuroa päiväkotilautasella ja muuta ruokakasvatusta"  som handlade om måltidspedagogik och matkultur i daghem och skola, om hur måltidspedagogik skrivits in i den nya läroplanen  och om framtidsvisioner. Mer om det i ett senare inlägg. Efter seminariet som hölls i mässcentrum (perfekt att ordna seminarium i samband med Gastro!) gick jag på Gastromässan. Här lite bilder från Årets kock och årets servitörtävling.




Sikke Sumari och Samuil Angelov var presentatörer
Kockstuderanden från Perho på viktigt uppdrag

Domarkåren samlad
Provsmakare av god mat.

"Höga hattarnas klubb" funderar och bedömmer...



Andrapristagare Teemu Bomans skapelser.

Till Finlands bästa kock valdes slutligen Toni Kostian från Helsingforsrestaurangen Grön och Årets servitör heter i år Taneli Lehtonen och kommer från Helsingforsrestaurangen Muru. Gratulerar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar