14 mars 2016

Spenatstuvning till lax och tankar om trädgård






Son och jag lagade söndagsmiddagen tillsammans. God mat behöver inte vara komplicerad. Lax med spenatstuvning. Potatishalvor i ugn penslade med vitlöksolja. Ruccolasallad  med morot (och så lite "valfria tillbehör": rom, smetana och kronärtskocka, rester från lördagsmiddagen).

Smider trädgårdsplaner. Första fröpåsarna väntar redan. Beställde via Nyttoväxtföreningen (Hyötykasviyhdistys). Det ska bli mangold, grönkål och palmkål bland annat. Och honungsblomster till fjärilarnas äng.

Spenatstuvning (i detta fall fryst finhackad spenat)

150 g djupfryst spenat smältes på svag värme i en kastrull. Gör en pasta av några msk vetemjöl och en klick smör och rör ner i spenaten. Späd med lite vatten koka upp. Lägg till en skvätt grädde. Låt stuvningen koka minst fem minuter. Avsmaka med salt och vitpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar