26 maj 2016

Nässelpistou med solrosfrön




Nässlor passar till så mycket. Speciellt gott i sås till vitfisk som abborre, sik eller gös. Eller som  lyxigt gott pålägg på smörgåsen. Ett lager nässelpistou på brödet, skiva tomatskivor eller avokado på det och sen ännu lite örtsalt eller peppar blir allra godaste tilltugget till kaffet.

Denna på bilden ovan är typ en "pistou" men med solrosfrön som jag lät vara hela för lite tuggmotstånd. Kan naturligtvis mixas sammetslen om man så vill.

Ingredienser

nässlor, förvällda
solrosfrö (kan gärna rostas lite i het panna innan)
en god ryps- eller olivolja
citron eller lime
lite havssalt
svart peppar
(lite vitlök, ramslök eller gräslök om man vill)

Mängder avgör du själv...smaka dig fram tills den blir så god som du vill ha den. Lycka till!




Så ut och plocka nässlor nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar