17 januari 2017

Saker i omlopp, "noitarumpu" och god mat på Zum


Det är konstigt hur mycket saker man samlar på sig under åren som går. Vi har saker på vinden som vi inte rört på år och dar. Bara fört upp "för förvaring" och där har de sen blivit. Tog mig i kragen och hyrde loppisbord för en vecka, ja för att bli av med lite grejer.

Summa sumarum när veckan var till ända har vi nu tiotals saker färre men blev på kuppen två koppar rikare. Fick nämligen ögonen på Marimekkos oivakoppar på ett annat försäljningsbord. Mönstret heter "noitarumpu" (häxtrumma) och är designat av Aino-Maija Metsola. Föll för kopparna direkt (eller förhäxades av dem?). Egentligen är de glöggkoppar men jag tycker de är perfekt storlek för morgonkaffet, då jag ändå bara brukar hinna dricka en liten kopp. Gillar färgen på dem, gillar formen, gillar mönstret. Har inte för vana att avge nyårslöften men ett löfte hade kunnat vara att inte "samla grejer på hög". Minimalist borde man bli och verkligen bara köpa sånt som är absolut nödvändigt.
 (De där noitarumpu kopparna kändes dock  väldigt nödvändiga)

Ett restaurangbesök har vi också hunnit med. Vi gick till Zum Beispiel och åt gott maken, en av sönerna och jag. Tog en hummerrisotto som huvudrätt medan de andra tog rosmarinhöna men den goda fänkålsbruschettan  som jag åt till förrätt var "kvällens allra godaste smak". Makens gäddröra på mörkt bröd var inte heller helt fel och sonen som åt en mexicansk köttsoppa som förrätt var också helt nöjd. Efterrätten fick bli glass...hemma.


Bruschetta med, citron, vitlök, mynta,, pecorino, körsbärstomater och så massor av syrad fänkål.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar