21 maj 2017

Å så lite "matnyheter" igen...



...finns det de som anser att det är omöjligt att ta in mull och till och med skal (!) i ett hypermodernt centralkök. Så om du råkar vara en potatisförädlare försök då förädla fram en potatis helt fri från mull och befriad från skal. Efterfrågan tycks finnas då de tydligen "glömde" bygga grovkök för sköljning och skalning. Vidare får man veta att köttbiffar, köttbullar, fiskbiffar och dylikt tas in som färdiga"komponenter", liksom nuggets och spenatplättar...




Kanske vi inte ska ha så stora fabriker  / lagerlokaler (de kan ju inte kallas kök!), om det blir så svårt att laga mat i dem? 

...säger en som kockar i mindre volymer och alltid kommer tala varmt om småkök nära matgästen. Småkök där mat kan lagas av råvaror och inte av industritillverkade "komponenter". Helt ärligt säg; är det verkligen industripampar, ingenjörer och tekniknissar som ska besluta hur maten skall lagas till barn, ungdomar, sjuka och åldringar? Vad tycker du?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar