18 maj 2017

Granatäppelkaka, ramslök och restaurangdag





Granatäppelkaka. Utan recept, bara en vision hur den skulle kunna smaka och sen skrida till verket. Få ingredienser, lät granatäpplet spela huvudrollen och en stor skivad banan fick göra den sällskap. Den blev god!

Botten

3 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(några msk apelsinjuice att väta kakbotten med)

Fyllning

vispgrädde
1 stor banan
kärnorna ur ett halvt granatäpple

Toppning

2/3 ask av creme Bonjours nya ost med granatäpplesmak
2 dl hårt vispad grädde
vaniljpulver
samt granatäppelkärnor till dekoration.



Blev glad då jag hittade finsk färsk ramslök i vanliga mataffären (S-market). Ska plantera den utomhus och se om den sprider sig. Har försökt så från frön tidigare men misslyckats.

Annat aktuellt: Restaurangdagen i samband med lopptorg och aktiviteter för barn på jobbet nu på lördag. Så dagarna är fulla med förberedelser...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar