11 maj 2017

Ametlla+ de Mallorca: mandelmix i salladen

Mallorca del 2Fortsätter ännu med Mallorca och mattema. En liten affär och salladsbar ska få lite extra uppmärksamhet här i bloggen. Bara för att det var en så positiv upplevelse och bra affärside. (Ett icke sponsorerat blogginlägg).

Vi var i Arta, en stad i Mallorcas nordöstra del, då vi kände oss lite småhungriga. Längs shoppinggatan  ligger små lunchställen tätt. Maken läste på en skylt utanför en affär vid namn Ametlla+ de Mallorca att man tydligen kunde äta sallad där inne i affären.
I affären, som endast säljer Mallorcanska råvaror och produkter, tas vi varmt emot och får frågan om vi vill äta utomhus eller inne. Vi väljer inne. Inne mitt i den lilla butiken ett långbord. Tidningar att läsa medan affärsinnehavaren slinker in i ett litet kök i anslutning till butiken. En enda rätt på menyn, Ensalada Verde, grönsallad. Den kan man välja att få toppad med tonfisk eller parmesan. Jag tar med osten, de andra med fisk. Sen sitter vi där och äter en såå god sallad!


Där sitter vi och äter bland Amettla+ burkarna.

Sallad med "Ametlla+ 3"

Förutom grönsalladen fanns det: soltorkade tomater, körsbärstomater, avokado, morot och så toppningen. Salladen innehåller också en dressing som heter Ametlla+ 3. Ametilla+ finns tydligen i tre varianter 1, 2 och 3 och det är frågan om en mandelmix med finmald mandel och olika kryddor och torkade frukter. 3:an som vi har på salladen består av mandel, torkade aprikoser, torkad banan, torkade fikon, citron zest, kanel, kokos och brunt socker. Som man rört ut i en god olja

Köper med mig hem en påse innehållande tre mindre påsar med alla tre olika blandningar. Ska testa dem i goda hemmasallader eller annat är det tänkt. Sen när de är slut får man väl börja laga sin egna mandelmix....

Tips! Kolla på You Tube filmer under namnet "AMETLLADEMALLORCA" om du vill veta mer om en god produkt.


Nästa blogginlägg kommer att handla om natur och fågellivet på Mallorca så titta in igen om några dar om det kan intressera. 
Kallt vatten och oliver med sälta.
i väntan på salladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar