4 juni 2017

Blue Kongo i ugn och en granskottsdryck




 Köpte några Blue Kongo och blandade med Matilda när vi lagade klyftpotatis. Så krämigt goda de var! Kanske man ännu skulle hinna få lite Kongo i jorden.
Juni har börjat med riktigt kyligt väder. Yllesockor och varma tröjor är vad som gällde på torpet innan vi fick varmt i huset. I dag blev det ändå skönt nog lite varmare väder. Plockade lite granskott och experimenterade fram en god dryck med rabarber och granskott.

Rabarber-granskottsdryck (ca. 1 liter)

1 dl granskott
2 dl finskuren rabarber
1 dl fintsocker (eller rårörsocker)
1 l vatten
en halv vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Koka upp, låt småkoka en stund, sila, häll på ren flaska. Låt svalna. Drick som sådan eller späd ut med mineralvatten. Smaka dig fram hur du vill ha den. Med kolsyra eller inte. Isbitar om så önskas. Tips! Frys in granskott i isen för trevliga iskuber. Ifall ni gör större sats dryck som ska förvaras längre lägg i mer socker och ev. citronsyra. Eller frys in saft att ta till längre fram.


Smakexperiment, smakkombinationen: rabarber, vanilj och granskott


Ps. På tal om rabarber, ni har väl testat: baconlindad rabarber och vill ni ha nåt sött och gott pröva detta !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar