21 november 2017

"...jag vill veta vem som köper ekologiskt...


kärnat smör" ... låten som spelar i radion. (Raymond& Maria / Storstadskvinnor faller ner och dör)

I dessa dagar kunde texten lika gärna vara: "Jag vill veta vem som köper kolloidalt silvervatten...".
Silvervatten, vad är det? Något som jag borde ha koll på och en åsikt om? Kanske ändå inte.  Hade knappt hört talas om det. Eller hm... var det, om jag drar mig till minnes, kanske det som någon i  bekantskapskretsen testade redan för nåt år sedan? Mirakelvatten. Dyrt vatten med silverjoner. Hjälper mot allt möjligt om man intalar sig det. För det var ju "nån" som sa... det var "nån" som skrev...  ja det stod bara gott om det på nätet..."nån i nån blogg" hade testat... man måste väl tro på denna "nån"... eller? "Nån" låter så väldigt övertygande.

Ibland funderar jag på hur människor låter sig påverkas av andras åsikter och reklam gällande olika hälsokostpreparat och kosttillskott. Endel tar lättare till sig "nyheter" och är mer benägna att testa olika grejer än andra. Vad får människor att bli påverkade? De finns de som även testar "dittan och dattan" på sina barn. Förstås i välmenande syfte men...

Enligt institutet för hälsa och välfärd här i Finland ska man undvika silvervatten. En varning om att det är toxogent och hälsovådligt gick de ut med för nån dag sedan efter att YLEs Annevi Gardberg uppmärksammat trenden med silvervattnet. Må sen vara att detta vatten är väldigt utspätt och silvrets andel är minimal. Det kan ändå skada njurar och lever då det anrikas i kroppen! Inget vi behöver (och allra minst barn behöver!!!) "Nån" har bara sett en chans att tjäna pengar här.

Så ni som är återförsäljare av detta vatten, tänk om. Ni kan istället rikta in er på... tja, ekologiskt smör kanske? Smör går åt som smör i solsken nu ska ni veta. Läste i Hufvudstadsbladet om hur priserna gått upp i europa och att folk hamstrar smör och t.om kommer till Finland för att köpa smör lite billigare. Men ät smör med måtta! För mycket smör kan få människor att falla ner och dö, som storstadskvinnorna gör i låten i inläggets början.

Vi lever farligt!

Men troligtvis aningen mindre farligt om vi håller oss till helt vanligt vatten och äter smöret med måtta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar