31 december 2017

Den lilla svarta när nya året rings in





Den lilla svarta

Mörkt bröd, gärna lite sötad limpa. (Åländskt svartbröd t.ex)
Svart trumpetsvamp
Svart Emmenthal
Svartpeppar
smör och olivolja
rosmarin och salt
(...och lite svart "vulkansalt"  borde man ha.)

Blötlägg svampen i god tid ifall ni använder torkad, krama ur vätskan och fräs i lite smör, salta lätt. Skär upp brödet. Ringla olivolja över bröden, lägg den frästa svampen på. Riv svart emmenthal över och gratinera i ugn. Serveras till ett glas bubbel.

En kopp kaffe på det - svart.

Ost med sälta, svamp, söt limpa, syrliga bär... en bra kombination!

Lagade även en annan variant, där  trattkantarell, olivolja, tomat, ost och timjan ingick och svampen  var trattkantarell några nävar - plockde idag! Skogsrundan gav svamp under årets sista dag. Vet att vi nångång hittat fin svamp i december tidigare, men aldrig så här sent.



Gott Nytt År!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar