9 januari 2018

Tråksoppa och våfflor



Jag gillar inte att koka fisksoppa på frysta kuber av fisk. Gillar inte. Men gör det ändå...
Intalar mig att det är tillfälligt. Hoppas på att det är tillfälligt. För soppa på färsk fisk ÄR så mycket godare. Grönsakerna är färska, ja en del rentav ekologiska. Skalade för hand, tärnade med bästa kniven. Mångfallt godare än frysta grönsaker. Men fisken...suck!
Mitt nya tillfälliga jobbkök är ett kök där inte rå fisk får hanteras. Bara djupfryst.

I stan slår snart det nya centralköket, den "mega-jättestora-mastodont- matfabriken" upp sina dörrar. Den som ska mätta 9000 munnar (kapaciteten finns för 19000! portioner dagligen i framtiden läser jag i tidningen) Hypermodernt, hypersterilt, med alla möjliga hypermoderna mojänger. Tror ni de för den skull kommer ta in rå, fin färsk fisk?
Ja det återstår att se. Tippar på att tråkkuberna hittas även i den soppan. Om inte, blir jag glatt överraskad.

Dagens på jobbet: laxsoppa med rågbröd och ost, mandarin. Mellanmål: våfflor (ekomjöl och ekomjölk) med jordgubbar (inhemska) och vispgrädde. Bortsett från de där tråk kuberna var allt riktigt, riktigt gott!

Denna gång detta våffelrecept, med lite bakpulver i:
(Fördubbla/ mångdubbla receptet om ni är många)

VÅFFLOR

3 1/2 dl mjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk vanilj
4 dl mjölk
100 g smör (smält smöret och tillsätt strax innan gräddning. De övriga ingredienserna vipas ihop och får stå och svälla ett tag innan).

Servera med bär och en klick grädde.


Ibland behöver man våfflor på en helt vanlig tisdag!


Kommentar i efterhand: Det är bra att ta upp saker som känns fel! Tråkkuberna fick bytas ut mot försk fisk om den kommer färdigt rensad och skuren. 
Bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar