26 december 2017

Julbord och måltidskunskap/ SaperePlanerade en dag innan  jul så jag kunde följa med dagis på museum. Förberedelser dagen innan och nära till museet så det gick faktiskt att fixa. Villegubbens julbord var uppdukat där. Skoj att se hur barnen insuper måltidskunskap och matkultur i museimiljö. Vem är då Ville? Ja Ville Vallgren förstås, även kallad Villegubben. Titta under etiketten Ville Vallgren här i bloggen om ni nu blev nyfikna på denne man, ja så pop är han så han till och med fått en egen etikett i min blogg.

Nästa dag byggde vi upp vårt eget "Villlebord" på jobbet julen till ära. En god måltid och nu inte "skådebröd" utan riktig mat.
Lagade rotmos istället för kålrotslåda, eftersom mos alltid har bra åtgång hos oss men morotsåda blev det och också en kantarellsås, kokta ägg, kallrökt lax, dadlar och fetaost, ostbricka, frukt och limpa. Enkelt julbord kanhända men skinkan, köttbullarna och sillen får de istället äta hemma och julgröten serverades en helt annan dag. Jultårtor som bakades av några av barnen åts till efterrätt. Och mätta blev vi!
         Ta med barnen i olika matprojekt! 
Då blir det bra, då äter de! ...och Ville log säkert i sin himmel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar